mennyi fékolaj kell

Amikor ABS kocka hiba lép fel, akkor a legtöbbször kiderül, hogy elmaradt a fékolaj csere és az autó tulajdonos igazából azt sem tudja, hogy mikor és mennyi fékolaj kell egy autóba. Amellett, hogy szakszerűen elvégezzük az alkatrészcserét és tökéletes cseredarabbal helyettesítjük a hibás ABS kockát, a tanácsadásra is sor kerül.

Minden alkalommal elmondjuk, hogy a biztonságos vezetés, forgalomban való balesetmentes közlekedés egyik alapfeltétele a fékberendezés tökéletes működése. Ehhez szükséges a fékolaj, melynek erőátviteli funkciója van a zárt rendszerben. A fékezési erőt szállítja el a fékpofákhoz. Hogy a maximális hatás megmaradjon, ahhoz az kell, hogy a fékolaj pára és szennyeződésmentes legyen, ami csak egy ideig fenntartható. Idővel elhasználódik, aminek következménye, hogy fékezhetetlenné válik az autó. Éppen ezért még jó időben cserélni kell, mielőtt problémát okozna.

Bizony legkésőbb kétévente aktuális az olajcsere, illetve akkor, ha beesik a fékpedál a fékezésnél, hiszen az már az elhasználódott fékfolyadék áramlásának következményeire utalhat. A gyártók egyébként egész jól meghatározzák a csereintervallumot, típustól függően 2-4 évente, 40 000-60 000 km után írják elő.

Nem elegendő csak megvenni és beletölteni a szükséges mennyiséget, mert fennállhat esetleg szivárgás. Rendszeresen ellenőrizni kell a szintet a többi folyadékszinttel egyetemben.

Mennyi fékfolyadékra van szükség a cseréhez?

Amikor egy autót megvásárolunk, jó esetben a használtakhoz is megkapjuk a speciális könyvet, ami tartalmazza a szükséges adatokat. Többek között azt is, hogy fékfolyadék cserénél mennyi fékolaj kell az autóba. Előfordul, hogy egy autós úgy dönt, hogy időnként kis mennyiségű új folyadékot önt az autóba, de ezt nem javasoljuk. A teljes csere sokkal biztonságosabb, kifizetődőbb és egy szervizben bizonyára minden sokkal egyszerűbb. A szükséges mennyiség nagyjából 1-1,5 liter lesz.

Tényleg nem érdemes elmulasztani a fékfolyadék cserét, hiszen egyáltalán nem nagy, a szervizek egy részénél tízezres tétel, ami nyilván eltörpül a fékrendszer komolyabb javításának költsége mellett.

Azt is érdemes tudnod, hogy milyen jellegű hibát okoz az ABS kocka meghibásodás, nézd meg ezt is:

Professzionális ABS kocka javítás azonnal – ABS kocka javítás házilag > kattints az alábbi gombra!

Az egész országban azonnal cseredarab készletről, sokféle típus, ami a listánkban nem szerepel, azt is javítjuk! A hibás darabot GLS futárral felvesszük, javítjuk, visszaküldjük, de természetesen cseredarabot is viszünk, ha kéred, a hibás darabtól megszabadítunk.

A Rewo-Pro szervizét felkeresve te is megtapasztalhatod a magas szintű szaktudást és a jó szervezettséget. ABS javításra szakosodott profi műhelyt találsz Gárdonyban és Budapesten is. Emellett itt találod a legjobb ABS kocka ár/érték arányt. Az ABS kocka javítás nem játék, magas szaktudást és tapasztalatot igénylő feladat.

A Rewo- Pro gépészmérnökei és elektromérnökei az ATE Continentalnál szereztek gyakorlatot és ők felügyelik a munkálatokat. Az 1 év helyett 5 év garanciával távozhatsz egy finom kávé után és el sem hiszed, mindez milyen gyorsan megvan. Hétvégén is hívható telefonszámmal és azonnali segítségnyújtással mindez nagyon könnyen elérhető. Az autódban ATE fékfolyadékkal töltjük fel, így elégedetten indulhatsz útnak.