ABS kocka légtelenítés

Az ABS rendszerek hidraulika tömbjének légtelenítése elengedhetetlen, viszont nem mindig a hagyományos módon kell elvégezni.

Először is tisztázzuk, hogy az ABS kocka meghibásodása az itthon gyártott Suzuki típusoknál sajnos visszatérő típushiba. A tisztítás ilyenkor már nem segít. A dolog nagyon bosszantó, mert az új alkatrész elképesztően drága az autó értékéhez képest, a bontott cseredarab pedig valószínűleg kis idő elteltével ugyanígy meghibásodik majd. Éppen ezért tartjuk kiváló megoldásnak a javított ABS kocka beszerelését, amire ráadásul szervizünkben garanciát adunk.

ABS kocka légtelenítés

Az ABS kocka légtelenítés a legtöbbször speciális eszközöket igényel, így szintén hozzáértő szakemberek mellett, szervizben van a legjobb helye a műveletnek. Házilag semmiképpen sem ajánljuk megkísérelni, mert a szakszerűtlen és hibás próbálkozás végzetes lehet az alkatrészre nézve.

Egyes típusok ABS kocka légtelenítése nem okoz gondot, de vannak esetek, amikor speciális eszköz kell és jó adag hozzáértés, amiben nálunk szerencsére nincs hiány. Sok típusnál el kell indítani a mágneses szelepeket és az ABS kockában lévő szivattyúmotort is működtetni kell.

Természetesen nem is kérdés, hogy a fékrendszer optimális működéséért mindent meg kell tennünk. Utasaink és saját magunk biztonsága megköveteli a fékrendszer kopó alkatrészeinek cseréjét, a teljes rendszer karbantartását, tesztelését, ellenőrzését, amivel soha sem szabad késni. Fontos a vezetékek szivárgásmentessége, így a levegőmentesítés is.

Az ABS megakadályozza a blokkolást, ezáltal a megcsúszást. Úgy alakították ki, hogy található benne egy féknyomás-modulátor, amit a fékrendszer légtelenítésénél szintén meg kell vizsgálni. Amennyiben levegős, akkor ezt is légteleníteni kell. Mivel modellenként különbözhet a fékrendszer kialakítása, ezért a féklégtelenítés módja is más és más lehet.

Amelyik autóban az ABS egység egy modulban van, a fékek légtelenítése az ABS biztosíték kivételével kezdődik. Ezután általában a megszokott módon el kell végezni a légtelenítés lépéseit és vissza kell helyezni a biztosítékot. Mindezek után ellenőrizni kell, hogy a műszerfal ABS lámpája nincs -e bekapcsolva.

Mindezt természetesen a hozzáértő szakember rutinból csinálja, legjobb és legeredményesebb a szakszerű munka.

Hasonló jellegű hibát okoz az ABS kocka meghibásodás, nézd meg ezt is:

Professzionális ABS kocka javítás azonnal – ABS kocka javítás házilag > kattints az alábbi gombra!

Az egész országban azonnal cseredarab készletről, sokféle típus, ami a listánkban nem szerepel, azt is javítjuk! A hibás darabot GLS futárral felvesszük, javítjuk, visszaküldjük, de természetesen cseredarabot is viszünk, ha kéred, a hibás darabtól megszabadítunk.

A Rewo-Pro szervizét felkeresve te is megtapasztalhatod a magas szintű szaktudást és a jó szervezettséget. ABS javításra szakosodott profi műhelyt találsz Gárdonyban és Budapesten is. Emellett itt találod a legjobb ABS kocka ár/érték arányt. Az ABS kocka javítás nem játék, magas szaktudást és tapasztalatot igénylő feladat.

A Rewo- Pro gépészmérnökei és elektromérnökei az ATE Continentalnál szereztek gyakorlatot és ők felügyelik a munkálatokat. Az 1 év helyett 5 év garanciával távozhatsz egy finom kávé után és el sem hiszed, mindez milyen gyorsan megvan. Hétvégén is hívható telefonszámmal és azonnali segítségnyújtással mindez nagyon könnyen elérhető. Az autódban ATE fékfolyadékkal töltjük fel, így elégedetten indulhatsz útnak.