ABS kocka működése

A blokkolásgátló, avagy ABS egy olyan alapvető biztonsági felszereltsége az autóknak, ami napjainkban egyáltalán nem számít ritkaságnak. Ennek a rendszernek az alkatrésze a nyomásszabályzó modul, ami egy hidraulikatömb, hétköznapi nevén ABS kocka. Működésének megértése sokat segít a hibajelenségek felismerésénél és az alkatrész megóvásánál is.

Elektronikus alkatrészről van szó, ami a gépkocsi motorterében helyezkedik el. Nyilván itt erős rázkódás és nagy hő éri, ami hozzájárul ahhoz, ahogy előbb vagy utóbb az ABS kocka működése hibássá váljon. Mégis sokat tehetünk az állagmegóvás érdekében, mindjárt meg is értjük, hogy ebből a szempontból mi a legfontosabb.

Bár központi helyen utazik, mégsem jut gyakran szerephez. Akkor van rá szükség, ha hirtelen megállásra kényszerülünk és durván beletaposunk a fékbe. Egészen eddig a pillanatig a fékfolyadék egyszerűen csak átáramlott az ABS kockán, most viszont fordul a kocka. Pillanatok tört része alatt működésbe lép a hidraulikatömb, hiszen a szenzor jelzésére a mágneses szelep szakaszosan engedi át a folyadékot egy tartályba, ezáltal a fékkörben csökken a nyomás. A blokkolást így sikerül megakadályozni, az autó nem pördül ki és irányítható marad.

Amikor az ABS kocka működésbe lép, az autó vezetője a fékpedálon is érzékeli a változást. A pedál pulzáló mozgása, remegése bármilyen furcsa érzés is neki, ő csak erősen tapossa tovább a féket, mert ez így helyes. Az ABS kocka működése vezet ahhoz, hogy a kerék nem blokkol le, hanem a gördülés bizonyos mértékig fennmarad és az autó irányíthatósága továbbra is lehetséges.

Mit tehetünk azért, hogy az ABS kocka működése kifogástalan legyen?

Azt, amit sokan elmulasztanak, hogy a fékfolyadék elöregedését a szükséges időközönkénti cserével megakadályozzuk. Ezt általában az autógyártók 2 évenként javasolják, mert leggyakrabban az elöregedett fékfolyadékban megjelenő hordalék áll az ABS kocka hiba hátterében.

Professzionális ABS kocka javítás azonnal – ABS kocka javítás házilag > kattints az alábbi gombra!

Az egész országban azonnal cseredarab készletről, sokféle típus, ami a listánkban nem szerepel, azt is javítjuk! A hibás darabot GLS futárral felvesszük, javítjuk, visszaküldjük, de természetesen cseredarabot is viszünk, ha kéred, a hibás darabtól megszabadítunk.

A Rewo-Pro szervizét felkeresve te is megtapasztalhatod a magas szintű szaktudást és a jó szervezettséget. ABS javításra szakosodott profi műhelyt találsz Gárdonyban és Budapesten is. Emellett itt találod a legjobb ABS kocka ár/érték arányt. Az ABS kocka javítás nem játék, magas szaktudást és tapasztalatot igénylő feladat.

A Rewo- Pro gépészmérnökei és elektromérnökei az ATE Continentalnál szereztek gyakorlatot és ők felügyelik a munkálatokat. Az 1 év helyett 5 év garanciával távozhatsz egy finom kávé után és el sem hiszed, mindez milyen gyorsan megvan. Hétvégén is hívható telefonszámmal és azonnali segítségnyújtással mindez nagyon könnyen elérhető. Az autódban ATE fékfolyadékkal töltjük fel, így elégedetten indulhatsz útnak.