Fékolaj vagy fékfolyadék

A szintetikus fékfolyadékot a hidraulikus fékberendezésekben használják. A fékfolyadék közvetíti a főfékhengerben előállított nyomást a féknyergek és a fékmunkahengerek felé. A fékolaj vagy fékfolyadék kifejezések használata keveredik a köznyelvben, pedig a kettő között van különbség.

A fékolaj kifejezés nem helyes, mert ez a mai modern világban már nem olaj. A különbségből adódik, hogy a fékfolyadék megköti a párát és a fékcsöveken keresztül a vizet is felveszi. Ettől aztán a fékrendszer rozsdásodhat, majd tönkremehet. A fékfolyadékot mozgató munkahengerek kopásából keletkező szennyeződés ezután a fékrendszer többi alkatrészét is károsíthatja.

A fékfolyadékot vízmegkötő tulajdonsága miatt biztonsági szempontból maximum 2 évente cserélni kell. Gyakran a fékfolyadék csere elmaradása okozza az ABS kocka meghibásodását is, ezért sem okos dolog hanyagul kezelni a karbantartást, ami egyébként is egy olcsó művelet.

A fékfolyadék állapota könnyen ellenőrizhető. Egy bizonyos fékfolyadék vizsgáló eszköz alkalmas arra, hogy megmutassa a fékfolyadék víztartalmának mértékét.

Ha arra is kíváncsi vagy, hogy milyen jellegű hibát okoz az ABS kocka meghibásodás, nézd meg ezt is:

Professzionális ABS kocka javítás azonnal – ABS kocka javítás házilag > kattints az alábbi gombra!

Az egész országban azonnal cseredarab készletről, sokféle típus, ami a listánkban nem szerepel, azt is javítjuk! A hibás darabot GLS futárral felvesszük, javítjuk, visszaküldjük, de természetesen cseredarabot is viszünk, ha kéred, a hibás darabtól megszabadítunk.

A Rewo-Pro szervizét felkeresve te is megtapasztalhatod a magas szintű szaktudást és a jó szervezettséget. ABS javításra szakosodott profi műhelyt találsz Gárdonyban és Budapesten is. Emellett itt találod a legjobb ABS kocka ár/érték arányt. Az ABS kocka javítás nem játék, magas szaktudást és tapasztalatot igénylő feladat.

A Rewo- Pro gépészmérnökei és elektromérnökei az ATE Continentalnál szereztek gyakorlatot és ők felügyelik a munkálatokat. Az 1 év helyett 5 év garanciával távozhatsz egy finom kávé után és el sem hiszed, mindez milyen gyorsan megvan. Hétvégén is hívható telefonszámmal és azonnali segítségnyújtással mindez nagyon könnyen elérhető. Az autódban ATE fékfolyadékkal töltjük fel, így elégedetten indulhatsz útnak.