ABS kocka javítás

Az ABS kocka egy elektronikus alkatrész, a blokkolásgátló nyomásszabályzó modulja. A motortérben található, így magas hőhatásnak és rázkódásnak van kitéve. Ha meghibásodik, annak egy idő után ez is lehet az oka, de legtöbbször a hanyagság vagy típushiba vezet a hibajelenségek megjelenéséhez. Ha arra vagy kíváncsi, hogy az ABS kocka javítás házilag megoldható -e, akkor cikkünk neked szól.

Az említett hanyagság abból adódik, hogy a két évente szükséges fékfolyadék csere elmarad és az alkatrész rozsdásodik, elkoszolódik, elromlik. A típushiba viszont sajnos néhány típusra, főleg a Suzuki ABS kockákra jellemző, éppen ezért nem javasolt a bontott alkatrész beszerelése sem a hibás helyett.

Hogyan lehetséges az ABS kocka javítása házilag?

Amikor a következő hibajelenségeket tapasztaljuk, gyanakodhatunk az ABS kocka hibára:

  • becsúszik, beesik a fékpedál fékezéskor,
  • lent fog a fék,
  • szivárog a fékolaj,
  • késleltetett a fékhatás.

Ilyenkor nem feltétlenül világít az ABS lámpa, de ez nem jelenti azt, hogy nem az ABS-szel van a probléma. Hibakódot sem tudunk kiolvastatni, ami téves nyugalomra adhat okot.

Persze nem az egész ABS rendszer hibásodik meg, nem kell megijedni, csupán a nyomásszabályzó modul adja fel. A főfékhenger karmantyújának kopása, korróziója nem engedi tökéletesen működni az ABS-t és a felvizesedett, elöregedett, hordalékokkal teli fékfolyadék elveszíti funkcióját.

A tünetek abból adódnak, hogy nem jut fékfolyadék valamelyik fékkörhöz, mert az ABS kocka nem úgy működik, ahogy annak kellene.

A javítást nem tudjuk elvégezni otthon, az elektronikus alkatrész szétszedésével. Ha nem akarunk megfelelő szervizt keresve utazgatni, akkor legjobb megoldás, ha cseredarabot rendelünk és egyszerűen beszereljük, vagy a sarki autószerelővel beszereltetjük. Ezzel minden gondunk megoldódik. A cseredarab 1-2 munkanap alatt futárral érkezik az ország egész területére, elérhetőségeinket, hétvégén hívható ügyeletes számunkkal együtt itt találod.

Professzionális ABS kocka javítás azonnal – ABS kocka javítás házilag > kattints az alábbi gombra!

Az egész országban azonnal cseredarab készletről, sokféle típus, ami a listánkban nem szerepel, azt is javítjuk! A hibás darabot GLS futárral felvesszük, javítjuk, visszaküldjük, de természetesen cseredarabot is viszünk, ha kéred, a hibás darabtól megszabadítunk.

A Rewo-Pro szervizét felkeresve te is megtapasztalhatod a magas szintű szaktudást és a jó szervezettséget. ABS javításra szakosodott profi műhelyt találsz Gárdonyban és Budapesten is. Emellett itt találod a legjobb ABS kocka ár/érték arányt. Az ABS kocka javítás nem játék, magas szaktudást és tapasztalatot igénylő feladat.

A Rewo- Pro gépészmérnökei és elektromérnökei az ATE Continentalnál szereztek gyakorlatot és ők felügyelik a munkálatokat. Az 1 év helyett 5 év garanciával távozhatsz egy finom kávé után és el sem hiszed, mindez milyen gyorsan megvan. Hétvégén is hívható telefonszámmal és azonnali segítségnyújtással mindez nagyon könnyen elérhető. Az autódban ATE fékfolyadékkal töltjük fel, így elégedetten indulhatsz útnak.