férfi guggol az autó mellett

Az ABS (Anti-lock Braking System) rendszer egy speciális fékrendszer, amelynek célja a kerekek blokkolásának megakadályozása vészfékezéskor. Az ABS rendszerben is légtelenítésre lehet szükség, ha levegő kerül a rendszerbe. Természetesen nem csak a levegős fékrendszer okozhatja, ha beesik a fékpedál, lent fog a fékpedál vagy a fékpedál lassan becsúszik. Kizárni azonban nem árt a dolgot, hiszen bizonyos esetekben a fék légtelenítés házilag is megoldható. Bemutatjuk az ABS fék légtelenítésének sorrendjét.

Fék légtelenítés sorrendje

Az ABS rendszer légtelenítése hasonló lépéseken alapul, mint a hagyományos fékrendszer légtelenítése. Először is, győződjünk meg arról, hogy a fékfolyadék szintje a megfelelő tartományban van a tartályban. Ha alacsony, pótoljuk a szükséges mennyiséggel.

A következő lépés az ABS rendszer légtelenítő szelepeinek megkeresése. Ezek a szelepek általában a féktartály környékén találhatók. A légtelenítő szelepek megnyitása lehetővé teszi a levegő kiszivattyúzását az ABS rendszerből.

A légtelenítés során általában a következő sorrendet kell követni: kezdjük a hátsó kerekeinek légtelenítésével, majd folytassuk a szokásos módon a jármű első kerekeinek légtelenítésével. A légtelenítés során leggyakrabban egy másik személyre van szükség, aki a légtelenítő szelepeket kezeli, míg a vezető a fékpedált pumpálja.

A hátsó kerék légtelenítésekor a légtelenítő szelepet kell megnyitni, majd a fékpedált hirtelen és erőteljesen lenyomni. Ezt többször megismételjük, amíg a levegőbuborékok már nem jelennek meg a rendszerben.

Miután a hátsó kerék légtelenítése elkészült, folytathatjuk az első kerék légtelenítésével. Ugyanezt a folyamatot kell követni az összes első kerék esetében.

Még mindig becsúszik a fékpedál

Továbbra is tapasztalod, hogy a fékpedál lent fog?

Amennyiben a légtelenítés ellenére továbbra is beesik a fékpedál, akkor érdemes szakemberhez fordulni a rendszer alapos átvizsgálása érdekében. Hasonló jellegű hibát okoz az ABS kocka hiba! Professzionális ABS kocka javítás azonnal Budapesten és Gárdonyban, vagy az egész ország területén elérhető ABS kocka cseredarab kiszállítása, javítása futárszolgálattal kiegészítve kiváló ár-érték arányban.

Professzionális ABS kocka javítás azonnal – ABS kocka javítás házilag > kattints az alábbi gombra!

Összefoglalva, az ABS rendszer légtelenítése hasonló lépéseken alapul, mint a hagyományos levegős fékrendszeré. A légtelenítés sorrendje általában a hátsó kerék és az első kerék légtelenítését foglalja magában. A légtelenítő szelepek megnyitása és a fékpedál határozott lenyomása segít a levegő kiszivattyúzásában a rendszerből. Ha továbbra is problémák vannak a fékhatással, ajánlott szakember segítségét kérni.

A Rewo-Pro szervizét felkeresve te is megtapasztalhatod a magas szintű szaktudást és a jó szervezettséget. ABS javításra szakosodott profi műhelyt találsz Gárdonyban és Budapesten is. Emellett itt találod a legjobb ABS kocka ár/érték arányt. Az ABS kocka javítás nem játék, magas szaktudást és tapasztalatot igénylő feladat.

A Rewo- Pro gépészmérnökei és elektromérnökei az ATE Continentalnál szereztek gyakorlatot és ők felügyelik a munkálatokat. Az 1 év helyett 5 év garanciával távozhatsz egy finom kávé után és el sem hiszed, mindez milyen gyorsan megvan. Hétvégén is hívható telefonszámmal és azonnali segítségnyújtással mindez nagyon könnyen elérhető. Az autódban ATE fékfolyadékkal töltjük fel, így nyugodt szívvel ültetheted családodat autóba a nyaralás előtt.